Jeg bestemte meg forrige uke for å skaffe meg en bil. Det gikk jo lukt åt skogen med boligkjøp. Så nå har jeg fått et substitutt. Blir gutta for crazy inne, drar jeg ut i bilen.

 

Og den er så fin! Det er ei fransk lita loppe. Hvit og lekker.

 

Jeg har omsider gitt den navn. Lenge undret jeg på om det var en han eller hun. Jeg sjekket rammeverket. Gikk runden rundt. Leita etter hekk og tut. 

Bilen er petit og feminin. Den er fransk. Litt skjørt og drakt. Så det slo meg at det kanskje var ei dame.

 

Det var virkelig kjærlighet ved første tenning. Jeg falt pladask. Det var noe med blikket. Hvordan de milde, men samtidig våkne frontlysa liksom bare søkte mine. Bilen smilte skjelmsk under panseret, og jeg bestemte meg for at den måtte være en han. Det bare ga seg sjøl.

 

Men hva slags han? Den er nett, men samtidig sterk. Den rister i meg når vi runder 100 km i t, som  liksom for å røske meg opp og få oppmerksomheten.  Den er insisterende, viljesterk og smidig. Og full av musikk. Du vil ikke tro hvor fin musikk bilen spiller! Bare musikk jeg liker. Det er så staselig. Som om jeg både får “diamonds and pearls”. Et frydfullt lite smykkeskrin.

 

At en bil kan kan gi meg en følelse av å være the new power generation hadde jeg ikke trodd. Det er mye jeg skjønner nå, som jeg ikke skjønte før. Primstaven har fått et nytt merke,- dagen jeg fikk meg bil. Som nå blir en årlig fest, hver 8. desember.

 

Men HVEM, hvem er det han minner meg om? Jeg hadde det lenge på tunga. Jeg prøvde å mane fram personen jeg tenkte på.

Prince! Herregud den minner meg om artisten Prince!! Ja det er det! Bilen min er som Prince!! En sexy liten kul sak med overveldende god musikksmak.

 

Prince og jeg tilbringer mye tid sammen. Vi er fortsatt i bli-kjent-fasen og vi  koser oss i hverandres selskap. Stundom kan vi kjekle litt, men da mest over hverandres blindsoner. Men det går seg til. Blir jeg  irritert kaller jeg han for fnugget. Da tuller han tilbake og kveler motoren. Men det går seg til. Vi får en spennende tid fremover fnugget mitt og jeg! Og etter jul drar vi på langtur…..

 

Ha en koselig julehelg! 

IMG_20151217_235155