Hvor går man for å finne svar?

Jeg har behov for å finne svar og trøst på livets gåter og mysterier om dagen. Jeg sliter med fotfestet, med å få føttene til og vandre i samme retning. Hodet er fullt av spørsmål. Spørsmål som ikke gir umiddelbare konklusjoner.

 

Jeg har kommet midtveis i livet. Jeg har oppnådd så mye. Jeg har jobber jeg trives med. Og en skjønn, kjærlig og god familie. 

 

Allikevel så er det så mye jeg lurer på. Rent eksistensielt. Hva nå? Hva skal jeg bruke kreftene mine på, følelsene, engasjementet? Hvilken “regnskog” skal jeg engasjere meg i? Skal jeg studere? Skal jeg gjøre noe helt annet? Kan jeg trekke ut pluggen og fordype meg i skriveprosjekter? Skal vi flytte? 

 

Overalt leter jeg etter svar. Jeg har krabbet meg opp på fjelltopper for å finne det, i skogen, ved havet, i bøkene, i astrologien, på trasking gjennom Stockholms gater med vakker musikk i ørene, i samtaler, på yoga, i bunnen av vinglass…Overalt leter jeg etter en fasit. Men jeg blir ikke klokere.

 

Kan ikke noen med tung overbevisning bare si at alt løser seg? Si at det er dette som også er livet. All denne undringen. Det går i sykluser. Livet er krattete. Så hvordan kunne jeg tro noe annet?

 

Men jeg må finne den stemmen selv, den dype tunge stemmen i meg som sier; “Hold ut litt til Maiken. Livet er krattete og tiden er din venn. Men det ordner seg alltid for snille jenter. Bare vent og se. November er omsider over. Og snart også, det må den jo være, denne “40 års- grublingen”. Pust med magen. Det kommer løse seg til slutt.”

Ønsker dere en vakker dag videre! 

 

20151129_183834 

 

Written by maiken in Hverdag & Fest

Next Post

Leppestiftens hymne!

Jeg har behov for å finne svar og trøst på livets gåter og mysterier om dagen. Jeg sliter med fotfestet, med å få føttene til og vandre i samme retning. Hodet er fullt av spørsmål. Spørsmål som ikke gir umiddelbare konklusjoner.   Jeg har kommet midtveis i livet. Jeg har oppnådd så mye. Jeg har jobber jeg trives med. Og en skjønn, kjærlig og god familie.    Allikevel så er det så mye jeg lurer på. Rent eksistensielt. Hva nå? Hva skal jeg bruke kreftene mine på, følelsene, engasjementet? Hvilken “regnskog” skal jeg engasjere meg i? Skal jeg studere? Skal jeg […]

Continue Reading