Minstemann har fått seg dame. De har hengt sammen siden august. Han er fire år så det begynte vel å bli på tide. Hun er ett år eldre og virker mer erfaren. 

“Det er så deilig å leie henne mamma, hun har akkurat lært meg det.” Vottene deres slet med å holde hendene i leiepositur, men viljen var der. Det gikk på et vis.

Jeg ruslet smilende inn for å hente sakene hans og tittet etter dem over skuldra. Så rørende. Så uskyldig. Så fint.

 

Kjærligheten deres er veldig praktisk. De er håndlangere til hverandre. De tilrettelegger. De samarbeider om å få perlene på brettet.

 

Da minste hadde hatt et uhell, kom kjæresten hans løpende ut av do i det jeg kom for å hente. “Vi trenger ny bukse.” “Ok. Takk for at du sier i fra,” sa jeg.

Så greit. Dama viser seg fra en veldig støttende side i en ellers klein situasjon. Iallefall tenkt 10 år fram i tid. Dette lover godt.

 

De er opptatt av å bli med hverandre hjem. Og hvilke nyforelska er ikke det? Eller det vil si, han vil helst ha henne i hus, mens hun helst vil ha han med på Tusenfryd. 

Jaja tenker jeg. Det kan jo godt være en test. Kanskje hun vil sjekke ut hvordan kjæresten hennes er i pressa situasjoner? Jeg vet jo det. Hun vet ikke det. En tur i spøkelseshuset kan fort skylle frem noe skrømt. For ikke å snakke om Tømmerstupet, ja det kan muligens pirke borti sider hun ikke har sett før.

Men først og fremst er det hungeren etter å få fryde seg sammen. Akkurat som alle andre kjærester uavhengig alder. Ønske om å le høyt. Å oppleve det beste du vet med den beste du vet. 

 

I ettermiddag satt de på hvert sitt bord da jeg kom. Jeg gikk bort til minste for å se hva han holdt på med.  Han rundet av dagen med puslespill.

 

“Hva har du gjort i dag da?” “Jeg har lekt Daidalos (NRK-super serie) med A,” sa han. “Jeg var roboten som skulle slime henne ned.” “Er det derfor hun sitter på et annet bord en deg? Blei det for mye slim?” Han så uforstående på meg. “Nei. Hun slimet tilbake.”

 

Ung kjærlighet er rausere enn voksen. Og mye mer pragmatisk. Vi skulle akkurat til å dra hjem da hun kom bort til oss. Hun kastet seg rundt halsen på min lille,  på sin kjære, og ga han en lang klem. Begge to var slitne etter en lang dag.  Det var fint å oppleve dem ny-boosta på den kosen.

Jeg ble stående å se fasinert på dem. Ikke noe fiksfakseri. Ikke noe spill og teater. Ingen å ta hensyn til. Så herlig uproblematisk. Så enkelt og deilig å få være fire -fem år gamle kjærester. Varmen spredde seg til meg.

Lenge leve kjærleiken! <3 Ha en deilig helg!

20151107_112116